Friterad abborre i Värns

Har precis kommit hem från ett par sköna dagar hos vänner i Värns, i hjärtat av Höga Kusten. Ett litet fiskerekord slogs tydligen när vi drog upp 30 stora abborrar i ett av näten.

Ett antal förslag till kvällens tillagning framkastades. Vi prövade två, varav ett var friterad abborre. En ren sensation – och en tröst för mig som filéade upp tummen när vi skulle rensa fisken.

Testa detta om fiskelyckan varit god. Passar enligt uppgift även utmärkt till nyfångad östersjötorsk!

Gunnars frityrsmet från Värns:

Ngn deciliter öl

Ngn deciliter vetemjöl

Ett ägg

(blanda, smeten ska inte vara för tjock)

Mixa salt och vitpeppar och krydda fisken med det innan tillagningen och använd som dipp efteråt. En pinot till detta och sjukstugebesöket var som bortglömt.

En reaktion på ”Friterad abborre i Värns

  1. Nu börjar det hända grejor på denna eminenta skribents sida! God mat och goda vänner, livets mening. Värnsborna säger ”kom igen, kom igen, kom igen” Jag saknade Becka vid bryggplurret när ösregnet kokade vattenytan.
    C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s