Suckling pigs, madrilleño style

1/11  Madrid.

En lång dag av promenerande. Madrid är utmärkt for just detta. Att gå. Speciellt for dem av mänskligheten som inte lever for att shoppa. Men man går aldrig forgäves, för i slutet av varje promenad, när klockan närmar sig 22.00 eller kanske lite senare så är det dags att sätta sig tills bords. Och det gör man i Madrid med fördel på, Sobrino de Botin.

Vi åt där igår, och besöket var så tillfredställande att jag bokade bord även ikväll. Ikväll blir vi dessutom 4 till bordet så en viss variation blir det allt. I övrigt Madrids äldsta restaurant från början av 1700-talet. Detta faktum skulle egentligen tala emot att restauranten skulle vara annat än en turistfälla…men de levererar faktiskt.

Utmärkt service, vinlista och alldeles speciellt deras chef d´heuvres…ugnsbakad, hel spädgris eller dilamm. Hur gott som helst.

En annan turistfälla med Botin, kan vara det faktum att det även var  Hemingways stamlocus när denne var i Madrid. Något de andra restauranterna runt omkring slår mer mynt av än Botin. En skylt med ”Hemingway never ate here” hänger å grannrestaurantens vägg.

Lite magsurt, men faktiskt ganska kul.

2 reaktioner på ”Suckling pigs, madrilleño style

 1. Steve-o

  Låter som en fantastiskt rolig resa.Vi längtar efter våran sommelier i lokalen.Allt för många muggar ”blended shit” har serverats den tiden du varit på resande fot.

  (vi måste fixa en slutflicka till våra företagsbesök!)

  Vi hörs

  -Nylander-

 2. Hear hear!

  Kanske klubbisarna helt enkelt har hamstrat inför ”återkomsten” och nästa möte presenterar en komplett vinkällare med de viktigaste husen från nya och gamla världen…(for we are worth it!)

  Har du förslag på slutflicka? Öviks lucia har ju gjort bra ifrån sig genom åren. Annars kan vi ju turas om. Vem går först?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s