Stekhett på Széchenyi-badet

Szechenyi Thermal Bath

– Nämen, är det inte Peter Magnusson…sa jag inte, men kunde ha gjort då jag klev in i mitt omklädningsrum i källaren efter ett par timmars svalt-hett-svalt-hett-svalt-hett-plaskande i Budapests anrika Széchenyi-bad.

Killen som står och talar i mobiltelefon är en kopia av Peter Magnusson som stekare – dvs helt enkelt en kopia på Peter Magnusson. Han pratar som en stekare och ser ut som en – stora mörka pilotglasögon och vaxslickat hår.

– Aa, va faaan. Vi är redan här. Du få taaare hit själv. Ring näru är här. Aaaa, va faan, det kostar…(stekaren tänker)…en 5-6000 spänn eller nåt…nä, i bulgariska inte svenska. Dela me fyra eller nåt…aaa, va faaan, schysst. Vi ses.

Då kommer plötsligt ännu en Peter Magnusson in i omklädningsrummet i källaren. Samma frisyr. samma glasögon.

– Haru vaxet? säger P.M nr 2 till P.M nr 1.

– Aaa, i skåpet. (P.M nr 1)

– Öppnarå. (P.M nr 2)

– Aaa, va faan (P.M nr 1)

P.M nr 2 vaxar in sitt redan invaxade hår – jag har inte förrän nu insett att man bör vaxa håret även under tiden man badar. Kanske flyter hjärnan bättre, hinner jag tänka innan Peter Magnusson nr 3 dyker upp.

Haru vax? (P.M nr 3)

De vaxar alla tre på framför speglarna men behåller glasögonen på hela tiden.

– Vad tyckeru? frågar de varandra. Jodå, invaxningarna är framgångsrika. Bakåtslicket ligger där precis som innan de började. Peter Magnussonarna går tillbaka till badet, redo för en ny vända, inväntandes P.M nr 4 som står någonstans och undrar varför han måste betala i bulgariska pengar på stadsbadet i Budapest. Men va faaan, livet e en fest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s