Kunta Kinte doesn´t live here anymore

Man blir beklämd. Och sedan förbannad.

Egentligen räcker en enda titt på insäljsbilden till SVTs nya underhållningssatsning Den stora resan, för att förstå att något gått riktigt, riktigt galet.

 

Den svenska puckofamiljen iklädda etnoriktiga bastkjolar som semesterleker Robinson-äventyr med ursprungsbefolkningar som i sin tur får betalt i småören och majsmjöl??? Det låter som något som den gamle ärkeimperialisten Stanley hade kunnat hitta på i slutet av 1800-talet. Men idag? Av public service-Sverige? Mina skattepengar?

Fattar man verkligen ingenting?

All tid det svenska produktionsbolaget tar upp av de sista människospillror som lever traditionellt är en ren stöld mot mänskligheten och en oförlåtligt fientlig och aggressiv handling. Att aningslösa svenska familjer åker på ”ett hisnande äventyr för att leva primitivt stamliv” för att skapa kulturkrocksunderhållning i tv gör Ont I Kroppen. TV-Ekonomerna gnuggar sina händer och skänker generöst sina urdruckna Starbucksmuggar och kanske en Eyeworks-keps till ”infödingarna”, slänger åt dem några cigaretter och ber de posera framför kameran medan de äter myror, or what not. 

Det här är ju fel.

Någon måste straffas. Hårt. De naiva svensson-familjer som av någon outgrundlig girig och exhibitionistisk anledning ställer upp på detta borde dessutom sova riktigt dåligt den närmaste tiden. Deras livs äventyr blir sannolikt deras största mardröm när programmen börjar sändas. De kommer framstå som en relik av de gamla självgoda etno-turister som inte fattat att denna verksamhet borde ha självdött för över 100 år sedan.

”Men Johnny, vad rolig du ser ut i penisfodralet! Vänta bara till Angkatriiin får se det här i höst.”

Någon ansvarig i Namibia borde ha slängt dörren i ansiktet flera gånger på de själlösa produktions-tv-typer som med glaspärlor och majsmjöl kom för att köpa lite ny underhållning för den omättlige vite mannen. 

Kunta Kinte doesn´t live here anymore. Fuckers.

En reaktion på ”Kunta Kinte doesn´t live here anymore

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s