Klubbar man önskar man varit medlem i: Megatherium Club

File:Megatheriumclub.jpg

Medlemmar i Megatherium Club, c. 1864.

Ett av de största och tyngsta landlevande däggdjuren någonsin, jättesengångaren Megatherium har gett namn åt den smått galna men ack så roliga sammanslutningen vid Smithsonian Institution i Washington D.C, The Megatherium Club.

Förutom att vara entusiastiska vetenskapsmän (med eller utan formell utbildning) som under dagtid samlade in, katalogiserade, artbestämde och analyserade de väldiga naturhistoriska samlingarna, ägnade dig sig på kvällar (och nätter) åt mer anarkistiska övningar som legendariska nattliga säckhoppningstävlingar på ”slottet” samt liberala ale, oysters and eggnog-utsvävningar.

Att kunna fusionera ett noggrant vetenskapligt arbete med barnets rätt att inte alltid behöva vara så nyttig känns som den ideala klubben för mig. Jag menar: säckhoppning, ostron och kurragömmalekar i ett gammalt tomt slott fullt av uppstoppade djur, fossiler och oljemålningar av herrar i frack som ingen längre kommer ihåg. I like!

Klubben levde huvudsakligen rövare på National Mall mellan 1857 -1866. Men det viskas att den fortfarande existerar i all hemlighet.

Ansöker härmed ödmjukast om medlemskap.

En reaktion på ”Klubbar man önskar man varit medlem i: Megatherium Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s