Zadie Smith loggar ut för gott. Thank you for sharing!

För ett par månader sedan gjorde jag det jag talat om en låång tid före det: att göra slut med den fördummande tidstjuven Facebook. Det var dock mycket svårare än jag trodde – jag ser mig nu som en slags ”nykter zuckermanslav” som ibland akutsaknar listorna, det studentikosa, den lilla vänräknaren som sakta, sakta tickade på, inte lika snabbt eller högt som hos de flesta av mina ”vänner”, men ändå. Jag var en del av det digitala kretsloppet.

Men jag hatade det samtidigt eftersom det åt mer av mig än det gav tillbaka. Ändå var det så märkligt svårt att skrota en så uppenbart dålig verksamhet. Ytlighet, minimalistisk kommunikation, konkurrens, självbespeglande, narcissism…ett slags socialt socker(zuckerman)beroende. Men, men. Nu är det gjort. Och, ja. Det har gett mig mer sinnesfrid och hållit det själsliga magsåret på avstånd. Det var ett bra beslut.

Även Zadie Smith har nu valt att logga ut från Facebook. För gott. Vilket gläder mig. För då är vi två och jag känner mig stöttad som i en av alla dessa amerikanska filmer där missbrukarna sitter i gruppterapin (se Fightclub!) och med tårögd och lustfylld medkänsla välkomnar en ny olycksbroder eller syster i gänget.

– Hi, everyone. My name is Steven Ekholm and I´m a Facebook addict.

– Hi Steven. Thank you for sharing!

(Sedan kramring och tårar)

Så välkommen du också Zadie. Det kommer inte bli lätt. Men tillsammans kan vi klara det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s