Making Ice Cider on Boxing day

Har slutligen tagit itu med den fantastiskt väldoftande källaren. Det ska bli ”Ice cider”, ”Cidre de glace” eller helt enkelt is-cider. Principen är ganska enkel, men i praktiken ett långt och tidskrävande experiment:

1. Plocka mogna äpplen i september-oktober

2. Efterlagra äpplena svalt i 2-3 månader.

3. På Annandagen (!): Rensa ut de dåliga och tvätta varje äpple för hand. Frisera bort skavankerna.

4. Krossa och pressa till must.

5. Ställ ut musten i vinterkylan för att frysa.

6. Tappa försiktigt den ofrysta nektarn – ca 1/4 av musten.

7. Låt kalljäsa svalt i ca 6 veckor.

8. Tappa på flaska och lagra i 6 månader. 50-80 äpplen ger 375 ml.

9. Hoppas på det bästa och planera för kommande höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s