New York, New York.

 Todays High Temperature 101

Dagarna i det stora äpplet (varför ”äpplet”?) påminde mest om ett av stadens andra nicks, ”den stora smältdegeln”. Så Hett Det Var.

Jag hatar att svettas – utan ansträngning dvs (lite bekräftande hejjahejjasvett på gymet är väl helt ok). Det ÄR något högst onaturligt med just det. Man vrider kanske på huvudet i den 33-gradiga storstadshettan, tittar upp på ngn skyskrapa och voila!, en syndaflod störtar ner mellan skulderbladen, den tropiska fuktigheten blänker på pannan och tinningarna 10 sekunder efter att man lämnat hotellet.
Men vädret i denna städernas stad är ju ofta extremt och oomtvistligt nyckfullt. En vädermässigt total motsats till denna sommars monsterhetta kan man läsa i en av mina favoritböcker, ”A Winter’s Tale” av Mark Helprin. Då stänger snökaoset hela Manhattan och skapar en magisk fond till de fantastiska händelserna. Extremt kan alltså vara bra ibland.
Läs den när regnet öser ner, när solen steker, när snön yr, när stormvindarna tjuter. Läs den på plats eller när längtan dit blir för stark Man kan även ta sin tillflykt till den när man som enda individ av han-kön över 40 (el 30? el 25?), med tom zombie-blick står i den fyrtiofjortonde tonårsklädaffären (någonstans i mitten så man slipper springa mellan alla galgar) på raken och ”personshoppar” med sin 13-åring och ”bara tittar lite snabbt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s