2012: Apocalypse Now

Matematik var aldrig min starka sida i skolan. Därför vore det ju höjden av fräckhet att ifrågasätta mayaindianernas mattesnillen när de nu kommit fram till att Jorden ska gå under den 21 december i år. Till skillnad från mig, kontrollräknade de säkert både en och två gånger innan de gav det slutgiltiga uppdraget till stenhuggaren.

”Du, Txichtcxzèn-hu-xtz, hur stavas den där månaden igen?”

”De-cem-ber.”

”Med C?”

”Japp”

”Ok.”

pling, pling, pling

”Just precis, åsså tjugohundratolv, se till att få året rätt, tjuuuugohunnndratolv.”

”Okidoki… ”

…pling, pling, pling

”Så där nånting då. Hrm. Få se: Jordens undergång. December 2012. Är det godkänt?”

”Riktigt snyggt hugget, Txzach-naztx`chquetzyacht-zx!

”Tackarrrrr.”

 

Hur ska man då spendera de sista dyrbara minuterna i sitt liv? Ett år kan ju trots allt vara ganska långt. I Apokalypsens år, Anno 2012 hinner man naturligtvis med att se sitt favoritlag kämpa sig igenom kvalserien (vilket sällsynt välfunnet namn!) i ishockey för tredje året i rad (och en verklig försmak av den stundande undergången) man tvingas genomföra ännu en deklaration (suck) och betygssamtal, semesterplaneringar, klippa gräset för man låtit det växa alldeles för långt, laga den tålamodsprövande bilen (dubbelsuck), och ännu en skolstart hinns naturligtvis med, samt påbörjandet av den där romanen som ändå aldrig vill bli färdigskriven (trippelsuck) och skotta bort den ständiga snövallen som apokalypsens fyra ryttare – snöplogen i mänsklig skepnad alltid skapar just framför vår parkering. 2 cm nysnö = 50 cm snövall. 5 cm nysnö = 150 cm snövall.

Jag får dock hoppas att de ändå räknade fel på några dagar så att den gode Fredrik Strage får fira sin 40-årsdag. Det är han verkligen värd. Men jag undrar hur vi gör med min dotter som fyller år den 21:a?

Ska jag tidigarelägga kalaset?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s