Resa i ett kyligt Europa

Över 600 människor har hittills dött i rysskylan i östra Europa. I Rumänien är över 200 byar isolerade på grund av snöfallet och många vägar och järnvägsnät har stängts för all trafik. Så det är klart att man undrar om jag överhuvudtaget kommer kunna ta mig fram i dessa områden när jag nu ger mig av på en lång resa i ett Östeuropa som både är off-season och off-pist.

Det handlar främst om tåg. Och även om Österuopas järnvägsnät inte har sett röken av några X-2000 eller Shinkasen, så stånkar de oftast på som de alltid gjort. Långsamt och ganska pålitligt. Och dieselloken i Ukraina har sannolikt större hit rate, än de högteknologiska mångmiljardmisslyckandena som nu (knapphändigt) trafikerar Höga Kusten.

Tåg alltså. Och jag börjar i morgon i Belgrad för att ta nattåget österut mot Hertha Müller-land, Timisoara. Sedan vidare upp i de snöklädda transsylvanska bergen.

See ya!

Den tänkta rutten är: Belgrad – Timisoara – Sibiu – Sighisoara – Brasov – Bukarest – Chisinau – Tiraspol – Chisinau – Shmerinka – Lvov – Chop – Cierna nad Tisou – Kosice – Poprad – Smokovec – Poprad – Bratislava – Prag – Berlin.

Hur den verkliga blir vette fåglarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s