Mamuka is a cool guy

20140227-113409.jpg

Mamuka stryker radbandet som hänger på backspegeln, rör försiktigt vid ett par mini-ikoner i taket och kysser sedan sin välsignade hand. För nu ska det bli åka av.

– Steven-Steven, goood?
-Yes, very good.

I Georgien kör alla så fort de kan. Och på alla sätt de kan försöker man ta sig fram, komma först. Att köra om andra bilar är en medborgerlig plikt. Och Mamuka han är en mycket god medborgare i denna dödsföraktande stat av rallyförare.

Gårdagens hemresa från Mestia tog lång tid. Och vi tvingades ta oss genom det höga pass som delar av västra och östra Georgien i kompakt mörker. Dessutom i regn som snart övergick i snö. Inga gatljus eller reflexer som visar var livet tar slut och efterlivet tar vid.

-Steven-Steven (han säger det alltid två gånger av någon anledning). Goood?

– Yes.

De timmar vi rallyåkte i mörkret, helljus i drivsnö ( ja ni vet hur mycket man ser) och dessa tvångsmässiga omkörningar kan man säga var ett uppfriskande minne för -det här- livet.

När vi efter bergsvägarna kom ner på huvudvägen mellan Gori och Tbilisi kunde jag slappna av och Mamuka kunde äntligen ( som han såg det) gasa på ordentligt.

– Steven-Steven! Goood?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s