Jersey: maten.

Jag var inte helt naiv angående de kulinariska kvaliteterna på Jersey. De är grymt stolta över sina ostron och skaldjur, sina kossor, sin Black Butter: juldoftande cider- och äppelmarmelad och sin potatis naturligtvis. Och med all rätt. Men ön visade sig leverera mycket mer än så.
Öns huvudstad, St. Helier med sina knappt 30.000 invånare hyser hela fyra michelinkrogar. Vi hann med två av dem ( på två dagar), Ormer och Tassili, innan vi lämnade staden för vårt egentliga ”getaway” vid nordkusten, Château La Chair, en 160-årig viktoriansk dröm beläget vid über-pittoreska byn, Rozel. Här vandrar vi efter den klippiga kustlinjen på dagarna, dricker Cream Tea kl 16, läser och skriver brev, och sedan en sen tupplur innan middagen kl 20.00. Det ÄR ett viktorianskt liv (jag vet), från en förfluten tid. Och jag älskar det.
Byn Rozel, hyser även en omistlig gastronomisk supernova: The Hungry Man. Vid vägs ände, kantad av gamla fiskebåtar finns, sedan 1947 ett food truck-liknande mathak som serverar den mest fantastiska snabbmat jag ätit. Den handgjorda hamburgaren på hemmald supersaftig jerseykossa i ett bröd närmast bagelliknande i seghet och krispighet…en dröm. Vi köade bland mängden av beundrare vid lunchtid på nyårsafton och frös nästan ihjäl på kuppen. Men väntan var väl värd. Michelinkrogar i all ära. Det här var foodie bliss.

IMG_5064-8.JPG

IMG_5061-10.JPG

IMG_5060-10.JPG

IMG_5065-8.JPG

2 reaktioner på ”Jersey: maten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s