Jersey: vandringen

Utrustad med mina engelska brogues och jeans och telefonens GPS var dagen vikt för lite vandring efter nordkustens fantastiska landskap. Jag ville bara köpa några frimärken. Vi fick informationen att gå upp för backen, sedan kommer man till en by, St Martin och där finns ett Coop och där kan man köpa frimärken till ”Europe”. Det lät enkelt.
Väl uppe efter den branta stigningen, fanns ingen by. Jo, om vi Legolas-kisade mot horisonten såg vi ett avlägset nålstunt kyrktorn. GPSen bekräftade också detta. Rakt söderut ett par kilometer efter smala murkantade vägar utan en centimeter av vägren. Men nu hade vi börjat och vädret var strålande. Vi lyckades ändå ta oss till St Martin och kliver så in i den lilla affären. Nej de har inte frimärken till ”Europe”. Men på Coop har dem. En annan kvinna i butiken kommer fram och säger med en fruktansvärd friskvårdsglöd i ögonen. ”It’s just up that road, a couple of miles. It’s not faaaar!”
A couple of miles. Åt fel håll.
Men nu hade vi ju ändå påbörjat The Quest for stamps to ”Europe”. Och solen värmde våra kinder. Så vi fortsatte vårt vanskliga gatlopp bland krokiga vägar och bland lokala rallyförare.
När vi slutligen nådde Coop och deras lilla postkontor kändes fötterna inte lika glada efter allt asfaltstrampande, och när jag äntligen fick mina 60p-frimärken var det en tomte på dem. Inte ok. GPSen informerade kyligt att vi snart korsat halva ön mot sydkusten och vårt mål var ju precis det motsatta. Så vi vände om. Ny väg, nya kurvor, inga flyktvägar.
Men. Vi tog oss slutligen upp till kusten och lämnade bilisterna och välkomnade den underbara kuststigen som leder genom helt enastående landskap. Havet, de branta klipporna, träden, borgarna, solen, ensamheten. Stigen i ostlig sträckning ledde efter ett par timmar fram till Rozel Bay och vårt älsklingsmathak, The Hungry Man. Jag har nu tomtefrimärken, ont i fötterna, leriga skor och en präktig solbränna. Konstig start på året.

IMG_5122.JPG

IMG_5120.JPG

IMG_5119.JPG

IMG_5121.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s