Tja. Njä. Fejkad norrländska är alltid fel.

midnattssol-1920-jpg.jpg

Såg första avsnittet av Midnattssol i kväll. Och så mycket höll internationell klass, dvs anständig klass, framförallt fotot, och manus. Och särskilt allt fransk och de franska skådespelarna. MEN. Vad är det med de svenska skådisarna som samtliga låter som om de precis ryckts in från gatan (statist-resursen i Stockholm?).Eller sämre. Och alldeles särskilt när det ”exotiska” Norrland ska gestaltas av skådisar från mellansverige som ska låta trovärdiga personer från den norra halvan. Finns det ingen jävel som kan hindra pinsamheterna??? Skämskudde!

Peter Stormare. En klasskådis som lyckas med allt (i Hollywood), men inte att vara en enkel norrlänning utan att bli en ÖVERDRIVEN Lennart Jähklel-karikatyr. Pistvakt-gaaaaahhh….sanslöst pinsam pekoral.

Är det kanske så att Sverige har världens sämsta skådespelare?

Kanske.

MenMenMen. Det jag vill ha sagt är att det finns en SÅ GALET förenklad bild (och inkompetens bland filmskapare) om minst halva Sverige (den norra delen, daah) som är så pinsam att man inte vet hur man ska vrida sig i sängen, eller bara dö sotdöden direkt… Castingchefen bör få sparken. Jag tar jobbet för halva ersättningen. Ok?

En reaktion på ”Tja. Njä. Fejkad norrländska är alltid fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s