När nunnorna fick sista ordet: Nytt läckert budgetboende i centrala San Sebastián.

 

13681015_268773663500484_3840318538076503375_n

Convent Garden är namnet på ett spännande nytt budgetboende mitt i centrala San Sebastián. Trädgårdspassningen är heller inte taget ur luften, eftersom detta nyrenoverade designhostel är inhyst i det gamla skyddade nunneklostret i Centro. Idag finns bland annat en patio, pub, konsertlokal i den gamla kryptan under kyrkan, utställningar och massor med annan cross over-kulturell verksamhet som är så vanlig i denna fantastiska stad. Urbant, spännande, ungt, experimentellt. Men eftersom det är ett gammalt kloster mitt i stan är allt gjort med varsam hand och en hel del av de gamla kyrkliga artefakterna finns kvar och minner om en annan tid.

Enligt en historia (bakgrundskolla inte denna dock, den verkar nästan för bra…), så kände de allt färre och åldrande nunnorna att det började bli lite väl tungt att rådda klostret som täcker ett halvt kvarter. På bergsknallen ovanför fanns även ett munkkloster, och de kastade sina lika åldrande och lystna blickar på kollegornas lokaler där nedanför, men de två grupperna kunde aldrig komma överens. Och slutligen slöt nunneorden hellre ett leasingavtal med staden istället för gubbarna på berget.

I en tid då allt fler människor upptäcker Donostia-San Sebastián innebär det tyvärr också att hotellen blir allt dyrare och centrala hostales och pensiónes blir lyxrenoverade. Och visst, härligt så. Men den attraktiva staden med sitt rika barliv och sina härliga surfvågor blir även lite mindre tillgänglig för ungdomar, tågluffare och pilgrimsvandrare efter Camino del Norte, sådana som alltid hört till stadsbilden. Därför är just detta kloster-hostal med sina många bäddar och sin öppna kulturhusfeeling ett oerhört välkommet tillskott. Tacka nunnorna för det!

Följ dem gärna på Facebook!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s