Mina böcker

Höga Kusten. Wandern, paddeln und Sehenswürdigkeiten im Welterbe, Schärengarten und dem Nationalpark Skuleskogen. Übersetzung: Sara Danielsson. Calazo (2018)

The High Coast. Hiking, Kayaking and Sightseeing in the World Heritage Site, Archipelago and Skuleskogen National Park. Translation by Gabrielle Mackay Thomsson. Calazo (2018).

Höga Kusten. Vandring, paddling och sevärdheter i världsarvet, skärgården och Skuleskogens nationalpark. Ny, utökad och reviderad upplaga! Calazo (2017).

 

Vår del av världen. Höga Kusten: ursprung, råvaror och smaker. Magasin Höga Kusten Publishing (2017).

1:a pris i Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina. Maj 2018.

1:a pris från Måltidsakademien 2017 i kategorin ”Regional måltidslitteratur”. Juryns motivering:

”Med entusiasm och passion skildras en dynamisk kuststräcka med både världsarvsstatus och välfyllt skafferi. Här matchas lokal råvarukänsla med imponerande kulinarisk skaparkraft.”

 bok

Press om boken.

” En sprillans ny matbok som visar på det bästa Höga Kusten har att erbjuda i form av råvaror och smaker, men också på människorna som arbetar med att ta fram produkterna och recept av kockarna som förädlar dem.” Tidningen 7. 

” Höga kusten är mer än bara surströmming. Boken lyfter fram goda exempel på småskaligt företagande och entreprenörskap, lokala grödor och skönheten i Höga kustens natur.” BTJ

 

Mitt Baskien. Karavan reseguider (2016).


Press:

»Steven Ekholm, frilansskribent och ”foodie” med stor entusiasm för den baskiska gastronomin, guidar kunnigt runt bland regionens traditionella, innovativa och enastående mat- och vinställen … Många fina färgfoton lämnar ett inbjudande intryck och väcker kanske nyfikenheten för den som ännu inte har upptäckt denna fantastiska och mycket sevärda region.« Bibliotekstjänst

»Jag slänger mig över boken direkt för Karavan reseguider är verkligen välskrivna och det märks att författarna har en stor kärlek till sitt land eller område … Baskien är ett område i norra Spanien som gränsar till Frankrike och Biscayabukten. Egentligen har jag inte haft några tankar på att resa dit men efter att ha läst boken så åker även detta upp på min ”drömlista”!« Hallins reseblogg

Intervjuer i baskisk press och tv:

Berria 5/7 -16, Noticias de Navarra 5/7-16, Deia 28/6-16,  EITV  3/7-16,

 

Höga Kusten. En vandrings- och besöksguide till Världsarvet, Skuleskogens nationalpark och Skärgården. Calazo förlag (2013).

Press:

”En vandringsguide över Höga Kusten som verkligen fungerar”. (ÖA, 26/7-13)

 

2008-2011

Svenska idag. Basläromedel i svenska för åk 6-9. 16 tryckta komponenter + digitala versioner, utgivna på Natur & Kultur.

2007

Krig (tillsammans med Björn Höglund). Utgiven på bokförlaget Natur & Kultur. Kan beställas direkt av mig.

Krig har genom historien varit en mäktig kraft. Det har skapat stater och imperier, drivit på den ekonomiska, tekniska och kulturella utvecklingen. Det har spridit död och förstörelse och tvingat människor från hus och hem. Men vad är krig och hur har det påverkat oss? Hur beskrivs det i litteraturen? Dessa och andra frågor tas upp och gestaltas i Krig, en bok som blandar faktatexter och skönlitterära texter och som levandegör historien på ett annorlunda sätt.

Boken innehåller författarporträtt, film- och litteraturtips och övningsuppgifter.

9789127760752_200
2001- 2005

Ess i svenska.  5 antologier inom populärlitteraturområdet. (Natur och Kultur). Kan beställas direkt av mig.

Omslagsbild  antologi-karlek-och-drommar_1509789127761827_200

Deckare, Kärlek, Skräck, Fantasy och Cyberpunk.

2000

En Guide till Fantasy. Natur & Kultur.

Fantasy. Antologi. Natur & Kultur.

Omslagsbild